El Govern ha anunciat aquest passat dilluns noves mesures per frenar el nou avanç que s’està produint del coronavirus a Catalunya. En aquestes noves mesures el Govern vol mirar de tallar la transmissió del virus actuant sobre totes les activitats d’oci: des del teatre, al cinema, la música o els restaurants, que hauran de tancar poc després de la mitjanit. A més, les reunions socials tornaran a estar limitades a deu persones. Unes mesures que entraran en vigor tan bon punt ho aprovi el Tribunal Superior de Justícia i es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat .

Com queden les mesures?

TROBADES SOCIALS

Limitades a deu persones en l’àmbit públic i privat. La mascareta continua no sent obligatòria a l’aire lliure si hi ha distància.

RESTAURANTS

Han de tancar a dos quarts d’una, i les taules estan limitades a les deu persones a fora i a les sis a dins.

CULTURA

Tot tancat també a dos quarts d’una. Es manté la limitació al 75% de l’aforament i el públic haurà d’estar assegut. Per tant, desapareix l’opció que es puguin fer concerts a l’aire lliure amb públic ballant si es fan antígens o hi ha la pauta completa de vacunes.

OCI NOCTURN

Com tot, les discoteques han de tancar a dos quarts d’una i totes les activitats han de ser amb el públic assegut. A més, el Govern demana als ajuntaments que impedeixin l’accés a platges o places de dos quarts d’una a les sis de la matinada per evitar botellons .