Descarrega la nota de premsa sencera en aquest enllaç.

 

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret llei de mesures urgents per donar suport a la liquiditat i la solvència d’empreses i treballadors autònoms, amb l’adopció de noves mesures en els àmbits financers i concursals.

Amb l’objectiu que puguin continuar disposant del finançament adequat per a cobrir les seves necessitats de liquiditat o realitzar els seus projectes d’inversió, s’amplia fins al 30 de juny el termini de concessió de les dues Línies de fins a 140.000 milions d’avals públics gestionades per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Les empreses i autònoms que ho sol·licitin i que compleixin amb els criteris d’elegibilitat (fonamentalment, no estar en mora ni culpables en procediment concursal) podran disposar d’una ampliació en el venciment dels préstecs de la Línia d’Avals de l’ICO per a liquiditat de fins a tres anys addicionals, amb un màxim de vuit anys, des dels cinc actuals.

Així mateix, les entitats financeres no podran incrementar de manera injustificada el tipus d’interès ni exigir la contractació de productes vinculats i hauran de mantenir les línies de circulant fins al 30 de juny de 2021 per als clients que compleixin els criteris d’elegibilitat i comptin amb un préstec avalat a l’empara d’alguna de les dues Línies d’Avals d’ICO.


Les entitats financeres aprovaran l’ampliació dels terminis a sol·licitud del client en un màxim de 30 dies.

A partir de l’entrada en vigor d’aquests canvis, totes les operacions de finançament garantides amb aval de l’ICO comptaran amb un termini d’amortització que pot arribar als vuit anys. S’igualen així les característiques de la Línia d’Avals aprovada al març amb la de la Línia d’Avals per a inversió i liquiditat, que es va aprovar al juliol, i que ja tenia aquest termini màxim.

Es preveu, així mateix, una rebaixa de fins al 50% dels aranzels notarials i registres corresponents a les operacions relatives a l’extensió dels terminis.

Llegeix tota la informació a: https://www.ico.es/web/ico