,

INSTAL·LADOR ELÈCTIC: OCUPACIÓ DE DIFÍCIL COBERTURA

FEGICAT assoleix una fita històrica: ha aconseguit que en l’àmbit nacional es classifiqui l’ocupació d’instal·lador elèctric com a ocupació de difícil cobertura.

Davant la crítica situació de trobar professionals qualificats, aquesta vía representa una bombolla d’oxígen immediata a esperes que se solucioni el problema de desequilibri intern.

La situació actual pot resumir-se en que a Catalunya es podrien contractar de forma immediata a 18.949 treballadors, i el problema el trobem quan pensem que de cara al 2050, si es pretenen assolir els reptes marcats pels objectius que  implica la transició energètica i la instal·lació massiva de renovables, el sector requerirà la incoporació de 109.910 treballadors en aquell any, com a mínim. Un dels principals problemes: no produir inversions en el sistema educatiu actual per canviar la dinàmica.

 

Davant d’aquesta situació, FEGICAT proposa activar iniciatives que ajudin a visualitzar a aquest sector com a gran oportunitat (per exemple, considerant-la una ocupació molt tecnificada amb un índex d’inserció amb contractes indefinits superior al 95% o amb salaris molt superiors als d’altres ocupacions). A banda, ha arribat a un acord amb el Dep. d’Educació per potenciar la formació i la participació de la petita i mitjana empresa en el procés educatiu.